23 januari 2015

Verkoop Plan Beekveld start op zaterdag 7 februari

Plan Beekveld in Berlicum gaat van start! Op zaterdag 7 februari kunnen belangstellenden zich bij Eetcafé De Prins in Berlicum inschrijven voor de 30 nieuwbouwwoningen.

Plan Beekveld is een aanwinst voor Berlicum. Niet alleen vanwege de uitstraling van het plan, die heel dorps is – met veel groen, veel ruimte en veel diversiteit – maar ook vanwege de aanpak waarmee het plan is ontwikkeld; dat wil zeggen: met zoveel mogelijk inbreng van toekomstige bewoners.

Zo heeft in september nog een klankbordsessie plaatsgevonden met mensen die aangegeven hebben interesse te hebben in een van de 30 woningen. Op basis van de feedback op het ontwerp, zijn de tekeningen op een aantal punten aangepast. Het is daarmee een plan geworden waarbij oprecht is geluisterd naar de wensen van de mensen die er komen te wonen.

Al vanaf 189.000 euro vrij op naam
Het plan telt in totaal 30 woningen, die op een heel ongedwongen manier met elkaar zijn verbonden; onder meer door de straten wat te laten buigen in plaats van dat het kaarsrechte lijnen op de kaart zijn. Dat maakt het plan dorps, vriendelijk en uitnodigend. Het gaat om 16 rij- en hoekwoningen en 14 twee-onder-eenkapwoningen.
De afgelopen periode hebben al veel mensen aangegeven interesse te hebben in een woning in het plan Beekveld. Die grote belangstelling heeft niet alleen met de uitstraling te maken, maar ook met de relatief lage instapprijzen: een starterswoning vrij op naam is al beschikbaar vanaf 189.000,- euro en een Herenhuis twee-onder-een-kap woning of een Herenhuis Kasteelwoning vanaf 269.500,- euro, vrij op naam ook weer.

Start verkoop
De verkoop start op zaterdag 7 februari. Tussen 11.00 en 12.30 uur kunnen belangstellenden in Eetcafé De Prins in Berlicum aangeven naar welke woning hun voorkeur gaat.
Let op: de toewijzing vindt twee weken na 7 februari plaats. Inschrijven kan tot 20 februari. Bernheze Makelaars is de verkopende partij: “Wij hebben een heel goed gevoel bij dit plan, vooral ook omdat er in alle opzichten goed naar de markt is geluisterd. Dit is nu zoals je in deze tijd een plan behoort te ontwikkelen: in samenspraak met de mensen.”