20 februari 2015

Niets staat realisatie Plan Beekveld in Berlicum nog in de weg

De Raad van State heeft woensdag 18 februari uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Beekveld in Berlicum. Alle bezwaren die door omwonenden zijn ingediend tegen het bestemmingsplan zijn door de Raad van State van de hand gewezen.

Wethouder Ed Mathijssen is zeer gelukkig met deze uitspraak: ‘Dit is goed nieuws voor Berlicum, voor haar inwoners én voor toekomstige bewoners. Dit betekent namelijk dat de gevarieerde wijk met zo’n 200 woningen er mag komen’.

Het bestemmingsplan Beekveld is gesitueerd tussen de Hoogstraat en Beekveld in Berlicum. Er komen ongeveer 200 woningen. Er komen woningen voor starters, wat duurdere woningen en woningen in het hoogste segment. De bezwaarmakers stelden dat er in Berlicum geen behoefte zou zijn aan dit aantal woningen. De Raad van State heeft geoordeeld dat de gemeente Sint-Michielsgestel de woningbehoefte op goede gronden en argumenten heeft bepaald.Met deze uitspraak kan Projectgroep Beekveld bv daadwerkelijk aan de slag. Op 7 februari hielden zij al een voorinschrijving voor de eerste fase van 30 woningen. Hiervoor was veel belangstelling.Meer informatie over het project kunt u vinden bij de projectontwikkelaar via www.woneninberlicum.nl