Wonen in Berlicum

wonen in berlicum

Goed bereikbaar
Onder de rook van Den Bosch ligt Berlicum. Berlicum ligt nabij de A2 en N279 op 7 kilometer van Den Bosch. Met de auto bent u zo op de A59 richting Nijmegen en de A2 naar Eindhoven. Vanuit Berlicum gaan er diverse busdiensten richting de gemeenten in de regio. Wie met de trein reist, is snel bij de stations Den Bosch Centraal, Den Bosch Oost of Rosmalen.

Bereikbaarheid Berlicum
Berlicum (ruim 10.000 inwoners) ligt in de Meierij van Den Bosch nabij de rivier de Aa. Het maakt deel uit van de gemeente Sint-Michielsgestel. Vandaag de dag is het een karakteristiek forensendorp. Het centrum van het dorp bevindt zich rondom het Mercuriusplein, waar de meeste winkels gevestigd zijn en waar wekelijks een markt is.

De huidige kopers van het plan zijn afkomstig uit Berlicum maar ook zeker daarbuiten en kiezen voor het plan door de ligging en de goede aansluiting op Den Bosch, buiten de stad maar ook dichtbij het groen en de rust van het dorp.

Berlicum telt maar liefst 16 rijksmonumenten en 37 gemeentelijke monumenten. In het dorp zijn twee
basisscholen met kinderopvang en in de omgeving (Den Bosch, Rosmalen, Heeswijk Dinther, Schijndel en Sint-Michielsgestel) zijn diverse middelbare scholen voor voortgezet onderwijs. In het zuidoosten is Sportpark De Brand gevestigd met diverse sportverenigingen. Zoals voetbal-, hockey-, korfbal-, tennis-, fietscros, jeu-de-boules- en paardrijdverenigingen. Daarnaast zijn er diverse sportscholen gevestigd in Berlicum. 

Je vindt in het gezellige dorp alle dagelijkse voorzieningen. Plan Beekveld ligt op steenworp afstand van het Mercurisusplein. Restaurants met terrassen zijn op loopafstand aan de rand van de wijk gelegen. De atmosfeer van Berlicum en omgeving is groen en aangenaam rustgevend. Noordoost-Brabant heeft een groots verleden en is buitengewoon geschikt voor recreatie. Er zijn vele wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterroutes. Je kunt genieten van intieme dorpjes met hun typisch Bourgondische karakter, rijke cultuur, afwisselende natuur zoals recreatiegebied Engelenstede, de Bedafse Bergen en natuurgebied De Maashorst. Voor gezellig shoppen, een museum of de bioscoop ben je zo in Den Bosch, Veghel, Uden of Oss.