16 juli 2016

Enthousiasme bij oplevering eerste woningen

Het werd een mooi moment. Bij prachtig weer. Vrijdag 15 juli kregen de eerste bewoners van Plan Beekveld de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd.

Het was om 16.00 uur druk op Beekveld. Druk met toekomstige bewoners, familie van de bewoners, met afgevaardigden van de gemeente, met omwonenden, met medewerkers van bouwbedrijf Versteegden en de onderaannemers en met verschillende andere belangstellenden. Allemaal gekomen om te vieren dat de eerste bewoners hun sleutels kregen.

Wethouder Ed Mathijsen was in zijn woordje enthousiast over het plan: “Wij hebben in de gemeentelijke Woonvisie staan dat we sociale woningen willen bouwen, omdat juist daar behoefte aan is. Dit plan voorziet in veel starterswoningen en past daarom perfect in onze Woonvisie.”

Ook de kinderburgemeester van Sint-Michielsgestel, de 12-jarige Hilke van der Doelen, richtte knap een woordje tot alle aanwezigen: “Ik hoop dat alle mensen zich hier snel thuis voelen en dat er straks veel kinderen komen wonen.”

Matthijs Geerts hoopt dat waarschijnlijk met haar. Zijn vrouw is zwanger van hun tweede. “Er komen op dit plan vooralsnog allemaal mensen wonen die in nagenoeg dezelfde fase van hun leven zitten. Je merkt dat de sfeer goed is. Bij iedereen leeft volgens mij ook het gevoel dat we samen aan iets nieuws beginnen; iets dat alleen nog maar mooier kan worden.”

Dat de sfeer inderdaad goed is, bleek niet alleen uit de grote belangstelling en de vele positieve reacties op de woningen, maar ook uit het feit dat iedereen gezellig bleef hangen om te kletsen en verder kennis met elkaar te maken, onder het genot van een hapje en een drankje.

Vrijdag werden de eerste 4 woningen opgeleverd. Alle bewoners gaven aan dat ze snel aan de slag gaan om hun woning in orde te maken, zodat ze snel op Beekveld kunnen komen wonen. Komende week worden de andere 9 woningen van fase 1A opgeleverd. Met de 17 woningen van fase 1B wordt na de bouwvak een start gemaakt. Ook die woningen zijn inmiddels verkocht.